fbpx

Vloerisolatie

Heb je altijd last van een koude vloer en wil je toch besparen op je energiekosten? Dan is vloerisolatie iets om te overwegen. Vloerisolatie zorgt voor meer comfort in huis en bespaart ook veel energie. Door je vloer te isoleren houd je de koude lucht en het vocht tegen en zorg je ervoor dat de warmte beter blijft hangen in je huis. 

Van Orsouw Isolatie
Van Orsouw Isolatie Team

Isoleren van de vloer

Wij zijn gespecialiseerd in het aanleggen van vloerisolatie. Het aanbrengen van isolatie onder de vloer voorkomt warmteverlies naar de kruipruimte, wat resulteert in een snellere opwarming van de ruimte en een langzamere afkoeling van de vloer nadat het verwarmingssysteem is uitgeschakeld. Deze maatregel kan aanzienlijk bijdragen aan energiebesparingen en een verbetering van het energielabel van de woning.

Kruipruimte isoleren

Het isoleren van een vloer wordt een stuk makkelijk als er een kruipruimte aanwezig is. De ruimte die onder de vloer aanwezig is kan worden gebruikt om de vloer te isoleren tegen de onderkant van de vloer. Deze betaalbare oplossing zorgt ook direct voor energiebesparing en wooncomfort.

Veel woningen die zijn gebouwd tussen 1920 en 1980 hebben een kruipruimte. Deze ruimte staat direct in contact met de grond, waardoor het vaak koud en vochtig is. Het isoleren van de kruipruimte is een veelgebruikte en effectieve methode om deze problemen aan te pakken. Als de kruipruimte niet geïsoleerd is, kan koude lucht en vocht via de vloer de woonkamer binnendringen, waardoor de vloer koud aanvoelt. Dit kan echter worden voorkomen door de kruipruimte te isoleren, een proces dat in slechts één dag kan worden uitgevoerd. Wij gebruiken speciale HR++ grafiet parels om uw kruipruimte te isoleren, waardoor uw vloer warm en comfortabel aanvoelt.

De voordelen van kruipruimte isolatie zijn talrijk:

  1. Besparing op stookkosten: Het isoleren van de kruipruimte leidt tot aanzienlijk lagere stookkosten, wat resulteert in energiebesparing en een lagere energierekening.

  2. Geen koude vloer en voeten: Met geïsoleerde kruipruimte zult u geen last hebben van een koude vloer en koude voeten, zelfs in de koudere maanden.

  3. Geen optrekkend vocht en schimmelvorming: Kruipruimte isolatie voorkomt vochtproblemen en schimmelgroei, wat de leefomgeving aanzienlijk verbetert.

  4. Meer wooncomfort: Door de kruipruimte te isoleren, verhoogt u het algemene wooncomfort in uw huis.

  5. Verduurzaming van uw woning: Kruipruimte isolatie draagt bij aan de verduurzaming van uw woning, waardoor deze milieuvriendelijker wordt.

Overweeg dus zeker om uw kruipruimte te isoleren voor een comfortabelere en energiezuinigere leefomgeving.

Voordelen van vloerisolatie?

Vloerisolatie zorgt voor een hogere temeratuur van je vloer. De gemiddelde temperatuur van een vloer is 11C, waardoor je dus vaak “kouden voeten” hebt als je door je huis loopt. Vloerisolatie zorgt ervoor dat je gemakkelijk naar de 20C kan gaan en zorgt voor een fijner gevoel.

Omdat vloerisolatie een duurzame oplossing is, kun je dankzij de premie voor vloerisolatie uw investering in de meeste gevallen na 2 tot 4 jaar terugverdienen. 

Uiteindelijk nemen mensen vaak vloerisolatie omdat het bespaart op de energiekosten en dat het een aangename temperatuur blijft in alle kamers. Het is een betaalbaer oplossing die snel geplaatst is waardoor de waarde van uw huis ook nog eens omhoog gaat!

G. P.
G. P.
2023-09-22
Super tevreden, bedankt team Van Orsouw Isolatie!
Elza Van der Beek
Elza Van der Beek
2023-09-22
Isolatie was in 1 dag gedaan. Mannen hebben netjes gewerkt en alles in overleg gedaan. Het contact met de adviseur en het kantoor liep ook erg prettig. Al met al zeer tevreden over het hele team van Van Orsouw Isolatie, wij bevelen ze aan iedereen aan!
KliMate - Kwaliteit in Comfort
KliMate - Kwaliteit in Comfort
2023-09-20
Super bedrijf! Komen netjes de gemaakte afspraken na, werken zorgvuldig en tegen een correcte prijs!
Erica Goedegebuure
Erica Goedegebuure
2023-09-14
Van Orsouw isolatie levert wat er wordt beloofd: puur vakmanschap en aantoonbaar resultaat. Echt professioneel 💪
Robin van Oorschot
Robin van Oorschot
2023-09-08
De mannen hebben bij ons de spouwmuur geisoleerd. Puik werk mannen, zeker tevreden en kan het iedereen aanbevelen! Nogmaals bedankt voor de werkzaamheden.
Maurice Vissers
Maurice Vissers
2023-09-08
Spouwmuurisolatie laten uitvoeren door Van Orsouw Isolatie. Vriendelijke mannen en hebben netjes gewerkt. Binnen 1 dag was het helemaal af. Zou het iedereen aanbevelen.
Richard Vrieling
Richard Vrieling
2023-09-02
Top bedrijf vakkundig en met passie meer kan ik er niet van zeggen.
Anita Verstegen
Anita Verstegen
2023-08-04
Wat een fijn team. Je merkt dat het een familiebedrijf is. Ze hebben hart voor de zaak. Willen het echt goed voor je doen. Komen afspraken na. Betrouwbaar, weten waar ze het over hebben en wat ze doen. Leuke jongens. Aanrader!
Luuk Van. Daal
Luuk Van. Daal
2023-08-03
Spouwmuurisolatie en vloerisolatie laten uitvoeren door Van Orsouw Isolatie B.V. Zeer tevreden over het werk van de mannen! Super bedankt mannen en ik raad jullie aan iedereen aan!
Wessel Versteeg
Wessel Versteeg
2023-04-06
Zeer klantvriendelijk bedrijf, houden zich goed aan hun afspraken en communiceren duidelijk en persoonlijk. Vriendelijk en bekwaam personeel. Scherpe offerte en goede kwaliteit van materialen. Heel tevreden, zou ze iedereen aanbevelen

Wil jij je vloer laten isoleren?
Neem contact met ons op.

Subsidie voor vloerisolatie

Het isoleren van uw woning heeft tal van voordelen en is daarom altijd een verstandige keuze. Een van deze voordelen is dat het uw energiekosten verlaagt, doordat u minder hoeft te stoken om uw huis op een comfortabele temperatuur te houden. Maar wist u dat u ook in aanmerking kunt komen voor financiële ondersteuning bij uw isolatieproject? Hier leest u hoeveel subsidie u mogelijk kunt ontvangen en hoe wij u kunnen assisteren bij de aanvraag ervan.

Sinds 2019 is het mogelijk om gebruik te maken van subsidies voor isolatie. Vanaf 2021 valt dit onder de noemer ‘Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing’ (ISDE). Hierdoor heeft u de kans om maar liefst 20% van de kosten van uw woningisolatieproject terug te krijgen. Deze subsidie is van toepassing op vijf verschillende typen isolatiemaatregelen. Als u overweegt om van deze regeling gebruik te maken, aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen voor meer informatie over uw mogelijkheden!

Wanneer komt u in aanmerking voor isolatiesubsidie?

U kunt aanspraak maken op subsidie wanneer u meerdere isolatiemaatregelen in uw woning implementeert. Denk hierbij aan bijvoorbeeld dak- en vloerisolatie, of vloer- en spouwmuurisolatie. U kunt eveneens kiezen voor andere energiebesparende maatregelen zoals een warmtepomp of zonneboiler. Daarnaast dienen de buitenmuren, vloeren en dak te voldoen aan bepaalde minimale afmetingen.

Hoeveel subsidie kunt u ontvangen voor isolatie?

Het maximale subsidiebedrag dat particulieren kunnen ontvangen voor energiebesparende maatregelen bedraagt € 10.000. Als u uw huis uiterst energiezuinig isoleert, kan dit bedrag zelfs oplopen tot € 15.000, inclusief een bonusbedrag. Voor meer details over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing’ (ISDE), raadpleegt u de website van de Rijksoverheid.

U heeft de mogelijkheid om tot wel 20% van het offertebedrag terug te krijgen. Daarnaast profiteert u van een verlaagd btw-tarief. Op arbeidskosten voor het aanbrengen van isolatiemateriaal op daken, vloeren en muren wordt slechts 9% btw berekend, in plaats van de gebruikelijke 21% btw. Het verlaagde tarief is van toepassing op de arbeidskosten, niet op het materiaal zelf.

Let op: Subsidiebedragen verdubbelen wanneer u een tweede of volgende isolatiemaatregel neemt. Dit kan bijvoorbeeld een isolatiemaatregel van een ander type zijn, een warmtepomp, een zonneboiler of een aansluiting op een warmtenet.

Waarom kiezen voor Van Orsouw Isolatie?

Van Orsouw Isolatie

Neem contact met ons op!

Van Orsouw Isolatie B.V.
Dommelstraat 6
5347 JL  OSS

T. 0412 84 91 28
Einfo@vanorsouwisolatie.nl

KvK#: 82897654
BTW#: NL862645505B01

Stuur ons een bericht