fbpx

Isoleren heeft veel voordelen en is daarom altijd een goed idee. Een van die voordelen is dat u geld bespaart, omdat u uw huis minder hoeft te verwarmen. Maar wist u dat u ook korting kunt krijgen op het isoleren zelf? Lees op hoeveel subsidie u recht heeft en hoe we u helpen bij het aanvragen van subsidie.

Subsidie op isolatie

U kunt sinds 2019 gebruik maken van subsidie op isolatie. Vanaf 2021 is dit de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Dit betekent dat u tot wel 20% van de investering in woningisolatie kunt terugkrijgen. Deze subsidie geldt voor 5 typen isolatiemaatregelen. Wilt u gebruik maken van deze subsidie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor uw mogelijkheden!

Wanneer ontvangt u subsidie voor isoleren?

U krijgt voortaan al subsidie als u uw woning laat isoleren met één isolatiemaatregel, kiest u voor twee maatregelen dan verdubbeld de subsidie. Het loont dus om te kiezen voor dak- én bodemisolatie. Of vloer- én spouwmuurisolatie. Maar u kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld een warmtepomp of zonneboiler. Daarnaast moeten de buitenmuren, vloeren en dak aan minimale afmetingen voldoen. Check in de tabel hieronder of u wat betreft afmetingen in aanmerking komt voor subsidie:

Maatregel Minimale m2
Buitenmuren 10
Vloeren 20
Dak 20

Hoeveel subsidie ontvangt u voor isoleren?

De maximale subsidie die u als particulier kunt ontvangen op energiebesparende maatregelen is € 10.000. Mocht u uw huis superenergiezuinig isoleren, dan kan dit bedrag oplopen tot € 15.000, inclusief bonusbedrag. Kijk op de site van de Rijksoverheid voor meer informatie over de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).

U kunt tot wel 20% van het offertebedrag terugkrijgen. Daarnaast profiteert u van een verlaagd btw-tarief. U betaalt voor het isoleren van daken, vloeren en muren geen 21% maar 9% btw. Dit tarief geldt voor de arbeidskosten van het plaatsen van isolatiemateriaal, niet voor het materiaal zelf.

In onderstaande tabel ziet u hoeveel subsidie u per vierkante meter krijgt:

Isolatiemaatregel Euro p/m2
Spouwmuurisolatie 4
Vloerisolatie 5,50
Bodemisolatie 3
Dakisolatie 15

Let op: deze subsidiebedragen verdubbelen als u een 2e of meer maatregel(en) neemt. Die 2e maatregel kan zijn: een isolatiemaatregel van een ander type, een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet.

Hulp bij subsidie aanvragen? Wij helpen u graag. 

Stuur ons een bericht