fbpx

Een goed geïsoleerd huis heeft vele voordelen: minder kou en tocht in de winter, koeler in de zomer, een lagere energierekening en zeker zo belangrijk minder CO2-uitstoot. Wist u dat maar liefst 2 van de 3 woningen in Nederland nog niet goed geïsoleerd zijn?

Van Orsouw Isolatie heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Duurzaamheid is een belangrijke drijfveer in het voeren van onze onderneming. Door het isoleren van huizen dragen wij ons steentje bij in het duurzamer maken van Nederland.

Voor spouwmuur en bodemisolatie gebruiken wij onder andere isolatieparels (Expanded Poly-Styrene oftewel EPS-korrels)

EPS is duurzaam, brandvertragend, recyclebaar en zeer sterk isolerend. Je past EPS toe bij vloer-, dak- en gevelisolatie. Bij platte daken wordt EPS vaak gebruikt als isolerende laag onder de dakbedekking.

Voor spouwmuurisolatie gebruiken wij in combinatie met Isoplus parels Isofixx als bindmiddel. Isofixx is een hybride bindmiddel en onderscheid zich ten opzichte van de huidige lijmsystemen door toepassen van bio-gebaseerde grondstoffen (40-50%) in plaats van olie. Deze bio-gebaseerde grondstoffen worden herwonnen uit aardappelzetmeel verkregen vanuit een reststroom uit de voedingsindustrie. Hetgeen resulteert in een reductie van CO2 footprint en uitstoot van VOC (vluchtige organische koolstofverbindingen). Isofixx is een bio gecertificeerd lijmsysteem met een verbeterde isolatiewaarde.

Wij werken regionaal dat scheelt files. Waarom kwaliteit van ver halen als het dichtbij voorhanden is? Onze medewerkers zijn bij ons in dienst en komen uit de regio. Ook dat is (sociale) duurzaamheid!

Stuur ons een bericht