fbpx

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een populaire manier om energie te besparen en de warmte in huis te behouden. Het is een isolatiemethode waarbij de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van een huis wordt opgevuld met isolatiemateriaal. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat warmte via de muren verloren gaat en om de energierekening te verlagen.

Wat is spouwmuurisolatie?

Bij spouwmuurisolatie wordt de lege ruimte tussen de binnen-en buitenmuur (de spouw) gevuld met isolatiemateriaal. De meeste huizen gebouwd tussen 1920 en 1980 zijn voorzien van een spouw maar hebben geen geïsoleerde spouw. Door het aanbrengen van spouwmuurisolatie stijgt uw wooncomfort en heeft u minder stookkosten. 

U bespaart zo al snel 20% op je energie rekening! U kunt uw spouwmuren binnen 1 dag laten isoleren. Wij isoleren uw spouwmuren met top kwaliteit HR ++ grafiet parels. Deze isolatie heeft de hoogste isolatie (RC) waarde in vergelijk met soortgelijke producten. Bovendien gebruiken wij een BIO based bindmiddel om van de parels in uw spouw een compacte isolatieplaat te maken.

Hoe werkt spouwmuurisolatie?

De spouwmuurisolatie wordt meestal uitgevoerd door kleine gaatjes in de buitenmuur te boren en vervolgens isolatiemateriaal in de spouw te blazen. Het isolatiemateriaal kan bestaan uit verschillende materialen, zoals glaswol, steenwol, EPS-parels of PUR-schuim. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen, afhankelijk van de specifieke situatie.

Het isoleren van de spouwmuur heeft verschillende voordelen. Ten eerste zorgt het voor een betere isolatie van het huis, waardoor de warmte beter wordt vastgehouden en de energierekening lager wordt. Daarnaast kan het ook zorgen voor een betere geluidsisolatie, waardoor het geluid van buitenaf minder goed te horen is in huis. Tot slot kan het isoleren van de spouwmuur ook zorgen voor een hogere waarde van het huis, omdat het energielabel van het huis verbetert.

Het isoleren van de spouwmuur is niet voor elk huis geschikt. Het is belangrijk om te controleren of het huis een spouwmuur heeft en of deze geschikt is om te isoleren. Ook moet er rekening worden gehouden met de staat van de buitenmuur en de aanwezigheid van vochtproblemen. Het is daarom aan te raden om een specialist in te schakelen om de spouwmuurisolatie uit te voeren.

Al met al kan spouwmuurisolatie een goede investering zijn om energie te besparen en het comfort in huis te verbeteren. Het is belangrijk om de juiste materialen te kiezen en een specialist in te schakelen om de isolatie op de juiste manier uit te voeren.

G. P.
G. P.
2023-09-22
Super tevreden, bedankt team Van Orsouw Isolatie!
Elza Van der Beek
Elza Van der Beek
2023-09-22
Isolatie was in 1 dag gedaan. Mannen hebben netjes gewerkt en alles in overleg gedaan. Het contact met de adviseur en het kantoor liep ook erg prettig. Al met al zeer tevreden over het hele team van Van Orsouw Isolatie, wij bevelen ze aan iedereen aan!
KliMate - Kwaliteit in Comfort
KliMate - Kwaliteit in Comfort
2023-09-20
Super bedrijf! Komen netjes de gemaakte afspraken na, werken zorgvuldig en tegen een correcte prijs!
Erica Goedegebuure
Erica Goedegebuure
2023-09-14
Van Orsouw isolatie levert wat er wordt beloofd: puur vakmanschap en aantoonbaar resultaat. Echt professioneel 💪
Robin van Oorschot
Robin van Oorschot
2023-09-08
De mannen hebben bij ons de spouwmuur geisoleerd. Puik werk mannen, zeker tevreden en kan het iedereen aanbevelen! Nogmaals bedankt voor de werkzaamheden.
Maurice Vissers
Maurice Vissers
2023-09-08
Spouwmuurisolatie laten uitvoeren door Van Orsouw Isolatie. Vriendelijke mannen en hebben netjes gewerkt. Binnen 1 dag was het helemaal af. Zou het iedereen aanbevelen.
Richard Vrieling
Richard Vrieling
2023-09-02
Top bedrijf vakkundig en met passie meer kan ik er niet van zeggen.
Anita Verstegen
Anita Verstegen
2023-08-04
Wat een fijn team. Je merkt dat het een familiebedrijf is. Ze hebben hart voor de zaak. Willen het echt goed voor je doen. Komen afspraken na. Betrouwbaar, weten waar ze het over hebben en wat ze doen. Leuke jongens. Aanrader!
Luuk Van. Daal
Luuk Van. Daal
2023-08-03
Spouwmuurisolatie en vloerisolatie laten uitvoeren door Van Orsouw Isolatie B.V. Zeer tevreden over het werk van de mannen! Super bedankt mannen en ik raad jullie aan iedereen aan!
Wessel Versteeg
Wessel Versteeg
2023-04-06
Zeer klantvriendelijk bedrijf, houden zich goed aan hun afspraken en communiceren duidelijk en persoonlijk. Vriendelijk en bekwaam personeel. Scherpe offerte en goede kwaliteit van materialen. Heel tevreden, zou ze iedereen aanbevelen

Wil jij je muur laten isoleren?
Neem contact met ons op.

Subsidie voor Isolatie

Het isoleren van uw woning heeft tal van voordelen en is daarom altijd een verstandige keuze. Een van deze voordelen is dat het uw energiekosten verlaagt, doordat u minder hoeft te stoken om uw huis op een comfortabele temperatuur te houden. Maar wist u dat u ook in aanmerking kunt komen voor financiële ondersteuning bij uw isolatieproject? Hier leest u hoeveel subsidie u mogelijk kunt ontvangen en hoe wij u kunnen assisteren bij de aanvraag ervan.

Sinds 2019 is het mogelijk om gebruik te maken van subsidies voor isolatie. Vanaf 2021 valt dit onder de noemer ‘Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing’ (ISDE). Hierdoor heeft u de kans om maar liefst 20% van de kosten van uw woningisolatieproject terug te krijgen. Deze subsidie is van toepassing op vijf verschillende typen isolatiemaatregelen. Als u overweegt om van deze regeling gebruik te maken, aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen voor meer informatie over uw mogelijkheden!

Wanneer komt u in aanmerking voor isolatiesubsidie?

U kunt aanspraak maken op subsidie wanneer u meerdere isolatiemaatregelen in uw woning implementeert. Denk hierbij aan bijvoorbeeld dak- en vloerisolatie, of vloer- en spouwmuurisolatie. U kunt eveneens kiezen voor andere energiebesparende maatregelen zoals een warmtepomp of zonneboiler. Daarnaast dienen de buitenmuren, vloeren en dak te voldoen aan bepaalde minimale afmetingen.

Hoeveel subsidie kunt u ontvangen voor isolatie?

Het maximale subsidiebedrag dat particulieren kunnen ontvangen voor energiebesparende maatregelen bedraagt € 10.000. Als u uw huis uiterst energiezuinig isoleert, kan dit bedrag zelfs oplopen tot € 15.000, inclusief een bonusbedrag. Voor meer details over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing’ (ISDE), raadpleegt u de website van de Rijksoverheid.

U heeft de mogelijkheid om tot wel 20% van het offertebedrag terug te krijgen. Daarnaast profiteert u van een verlaagd btw-tarief. Op arbeidskosten voor het aanbrengen van isolatiemateriaal op daken, vloeren en muren wordt slechts 9% btw berekend, in plaats van de gebruikelijke 21% btw. Het verlaagde tarief is van toepassing op de arbeidskosten, niet op het materiaal zelf.

Let op: Subsidiebedragen verdubbelen wanneer u een tweede of volgende isolatiemaatregel neemt. Dit kan bijvoorbeeld een isolatiemaatregel van een ander type zijn, een warmtepomp, een zonneboiler of een aansluiting op een warmtenet.

Waarom kiezen voor Van Orsouw Isolatie?

Neem contact met ons op!

Van Orsouw Isolatie B.V.
Dommelstraat 6
5347 JL  OSS

T. 0412 84 91 28
Einfo@vanorsouwisolatie.nl

KvK#: 82897654
BTW#: NL862645505B01

Stuur ons een bericht