fbpx

 Van Orsouw Isolatie B.V. uit Oss gebruikt Isolatie (EPS) parels van leverancier Isoplus uit Nederland.
EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen, dat veel wordt toegepast als isolatiemateriaal. EPS wordt gemaakt door kleine pareltjes in een gesloten systeem te verwarmen met stoom, waardoor ze expanderen en zachter worden. De parels bestaan voornamelijk uit waterstof, koolstof en lucht. Deze parels worden tijdens het inspuiten gemengd met een special BIO Based bindmiddel zodat er in uw spouw een massieve vaste isolatie plaat ontstaat.

Bij nieuwbouw huizen wordt EPS veelvuldig toegepast in de vorm van isolatieplaten voor spouw of vloer isolatie. Na isolatie van uw spouw of vloer middels een speciale inspuit techniek geeft hetzelfde resultaat bij bestaande woningen.

Waarom EPS-korrels?
Een groot voordeel van spouwmuurisolatie met EPS-parels is dat EPS-parels het meest vochtbestendig zijn van alle soorten spouwmuurisolatie, wat ze uitstekend bestand maakt tegen schimmels en rot, terwijl het tegelijkertijd toch een ademend (damp-open) isolatiemateriaal is. Op deze manier worden vochtproblemen voorkomen, want eventueel opgenomen vocht kan gemakkelijk ontsnappen.

EPS-korrels gaan zeer lang mee zonder aan isolatiewaarde in te boeten. En als ze uiteindelijk verwijderd worden, kunnen ze volledig gerecycled worden. Een veilige keuze dus! Tussen EPS-parels onderling zit echter nog een verschil in isolatiewaarde. Er zijn EPS HR, HR+ en HR++ parels. Uiteraard isoleren EPS HR++ parels het best.

Stuur ons een bericht